Sunweb opstapplaats bus veilig en gratis parkeren ??

  • Haring Harrie

    Hallo prikborders

    i.v.m. een eerder gestart topic over de gewijzigde opstapplaats Amsterdam, zit ik er aan te denken om toch maar ergens anders op te stappen met de bus

    http://ski.startpagina.nl/prikbord/16876900/sunweb-opstapplaats-amsterdam-gewijzigd#msg-16876900

    Wie heeft ervaringen met onderstaande opstap plaatsen van Sunweb ???

    Graag willen we gratis en veilig parkeren vlakbij de opstapplaats en een warme droge wachtplaats om op de bus te wachten (niet noodzakelijk want als we vlakbij de opstapplaats kunnen parkeren kunnen we ook in de auto warm en droog zitten)

    We wonen in de buurt van Alkmaar zodat Zwolle automatisch afvalt

    http://wintersport.sunweb.nl/oostenrijk/ski_amade/schladming/hotel_planai.htm?view=destination&sub=transport

    Zwolle, achterzijde CS x 17.45

    Amsterdam, Europaboulevard (P18) 17:45 18:15

    Utrecht, P+R Muziektheater Leidsche Rijn 18:30 18:45

    Rotterdam, metrostation Capelsebrug 18:0018:15

    Bruchem, Restaurant ‘De Lucht’ (aan de A2) 20:00 20:00

    Eindhoven, P+R Meerhoven 20:45 20:45

    Heerlen, Shell tankstation Tienbaan (aan de A67) 22:00 22:00

  • Haring Harrie

    Opstapplaats Amsterdam gewijzigd!

    De opstapplaats in Amsterdam is deze winter gewijzigd naar de Europaboulevard (P18). De opstapplaats op het Stadionplein wordt niet meer gebruikt. De nieuwe locatie ligt aan de Europaboulevard tussen de kruisingen met de Van Nijenrodeweg en de Van Boshuizenstraat. Het adres wat ingevoerd kan worden in het navigatiesysteem is; Amsterdam, Europaboulevard 24 (adres Shell tankstation). De bussen zullen op het parkeerterrein (P18) aan de overzijde van het Shell tankstation stoppen). Let op! U kunt uw auto niet parkeren op P18. In de omgeving zijn diverse parkeergelegenheden beschikbaar.

    Opstapplaats Eindhoven gewijzigd!

    De opstapplaats in Eindhoven is deze winter gewijzigd naar het P+R Meerhoven aan de randweg Eindhoven (N2). De opstapplaatsen Eindhoven Airport en Eindhoven Beukenlaan worden niet meer gebruikt. De nieuwe locatie is tegenover McDonald’s Veldhoven, op de randweg Eindhoven (N2) neemt u afslag 31. Het adres wat ingevoerd kan worden in het navigatiesysteem is; Eindhoven, Noordbrabantlaan 350 (adres McDonald’s). De bussen zullen op het parkeerterrein tegenover McDonald’s stoppen.

  • sylv

    Utrecht weet ik kan je niet dicht in de buurt gratis parkeren. Of je moet de auto ( spullen eruit) ergens in een buurt neerzetten en dan met de bus gaan. maar dat vergt wel weer extra tijd.

    Er is een site van utrecht waar er betaald parkeren is. Er stoppen bussen voor de deur.

    http://objectdesk.gemgids.nl/Publication/Site/180#

    http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=282970

    Amsterdam geen ervaring mee? maar daar bestaat ook zeker wel een site waar betaald parkeren opstaat.

    Ik zou zeggen bij de gemeentes op parkeerbeleid.

  • Vincent (ski.startpagina.nl)

    Veilig parkeren kan misschien wel bij één van de schipholparkeer bedrijfjes, deze schieten als paddenstoelen uit de grond en voor 60 a 70 euro staat je auto een weekje geparkeerd. ik zou gewoon een bel rondje doen of ze je i.p.v. bij Schiphol kunnen afzetten op de Europa boulevard.

    Zoek wel de bedrijven uit aan de noordkant van Schiphol, Vroeger zat er eentje bij de RAI maar deze kan ik niet meer vinden.

    Hier vindt je een overzicht met deze bedrijven, incl. kaartje en prijzen. http://www.parkerenschiphol.nl/resultaten#

  • Janneke

    Klopt, je kunt bij de opstapplaats Utrecht wel bij het muzietheater parkeren, maar dat is betaald. Ik zou daar mijn auto niet voor een week durven parkeren, erg afgelegen, onbewaakt, voor je het weet wordt je auto gestript.

    Een vriend van ons die met de auto uit Rijswijk kwam, heeft vorig jaar eerst zijn tas en ski's bij ons op de busopstapplaats gedropt, is toen de auto gaan parkeren in een woonwijk waar het nog gratis is, en vandaar 10-15 minuutjes teruglopen. Als je wil, kan ik je het adres wel doorgeven waar je evt. kunt parkeren.

    Als je met het OV naar Utrecht komt, hoefde je vroeger alleen maar de stationshal aan de achterzijde uit te lopen, en kwam je uit op het Jaarbeursplein waar alle bussen vertrokken. Bushokjes, cafe's, wc, alles bij de hand.

    Sinds een aantal jaar vertrekken alle bussen dus bij het muziektheater langs de A2. Er rijden bussen vanaf het station hiernaar toe, ritje duurt ongeveer 10 minuten of zo. Maar ja, betekent wel weer een extra overstap, en dat met al je bagage, het is mogelijk maar niet erg handig. Voor ons valt het nog wel mee, wij wonen in Utrecht. Ik heb me wel eens door een vriendin laten brengen en halen, erg comfortabel natuurlijk, maar heb het ook wel eens met de bus gedaan, van huis de stadsbus naar het station, daar de volgende stadsbus naar de opstapplaats. En bij thuiskomst vice versa.

  • Haring Harrie

    Bedankt voor bovenstaande info, Utrecht lijkt me niet echt praktisch

    Wat vinden jullie van Rotterdam of evt Bruchem, Restaurant ‘De Lucht’ (A2) ???

    Ik kreeg een onderstaand mailtje van Sunweb

    Hartelijk bedankt voor uw mail. Ik begrijp dat het parkeren in Amsterdam u niet helemaal lekker zit.

    Met plezier heb ik gekeken naar andere mogelijkheden. Een andere suggestie dan Zwolle of Amsterdam als u droog wilt staan tijdens het wachten, is opstappen in Rotterdam, bij metrostation Capelse Brug. Er is een snackautomaat en een aantal gratis parkeerplaatsen. U kunt binnen wachten. Meer informatie over deze opstapplaats kunt u lezen in onderstaande link:

    http://wintersport.sunweb.nl/reisinfo/opstapplaats_rotterdam.htm

  • Sylv

    De lucht lijkt mij niet handig, volgens mij geen goede parkeer voorzieningen wel restaurant. Of je moet je auto de hele week laten staan op een P langs de snelweg??

    Je kan dan beter door rijden naar veldhoven ( meerhoven P&R). Je hoeft dan niet meer met je bagage over te stappen. En vermoedt dat je in de buurt daar wel gratis kan parkeren. zie links/

    https://maps.google.nl/

    http://www.prettigparkeren.nl/kaart/#!Eindhoven/Het_Schaapsdijk_101/Maandag/17:00

    Ik denk dat je in rotterdam meeste kans hebt op betaald parkeren en dat alles vol staat. Ik zou voor optie veldhoven kiezen.

    groet

  • sylv

    https://maps.google.nl/

    als ie weer fout is moet je even in google maps intype : P&R meerhoven ( ik had de tweede genomen) krijg je precies te zien waar het is.

  • Haring Harrie

    Je kan dan beter door rijden naar veldhoven ( meerhoven P&R). Je hoeft dan niet meer met je bagage over te stappen. En vermoedt dat je in de buurt daar wel gratis kan parkeren. zie links/

    Sylv bedankt voor de info maar Sunweb geeft dit aan

    http://wintersport.sunweb.nl/reisinfo/opstapplaats_eindhoven.htm

    Parkeren

    Bij de opstapplaats Eindhoven kan er tegen betaling geparkeerd worden bij P+R Meerhoven. Meer informatie over deze parkeermogelijkheden staat op deze deze website.

    Dusss…………….. gewoon betalen ????

  • atomic

    Misschien is Rotterdam - Capelse Brug een optie. De bus vertrekt vanaf de parkeerplaats naast het metro-station.

    Tegenover het metrostation ligt een woonwijk waar ik mijn auto wel voor een week zou durven achterlaten. In het verleden was het hier gratis parkeren. Ik weet niet hoe dat tegenwoordig is. Ik zou eerst alle spullen en medepassagiers bij de opstapplaats afzetten en daarna mijn auto parkeren.

    Als je op Google maps ‘Schubertstraat’, Capelle aan den IJssel' intikt zie je aan het einde van deze straat een tunneltje onder de Abram van Rijckevorselweg doorlopen. Als je dit tunneltje doorloopt sta je zo weer bij de opstapplaats.

    Met google maps ‘streetview’ krijg je een beetje een beeld van de woonwijk.