zwaargewond door ongeval met rubberboot op de piste

  • rene

    Afgelopen vrijdag heeft zich in Kössen een wel heel apart ongeval voorgedaan. Drie jongeren voeren met een rubberboot de skipiste af. Een van de jongens raakte hierbij zwaargewond.

    De drie jongens met een leeftijd van 17, 18 en 19 jaar waren op het leuke idee gekomen om de piste af te gaan in een opblaasbare rubberboot. De vrolijke rit eindigde voor de 19-jarige jongen in het ziekenhuis.

    In het onderste gedeelte van de helling bleek de overgang van het steile naar het vlakke gedeelte zo abrupt te zijn, dat de jongen zich zwaar verwondde. Volgens de eerste berichten heeft de jongen meerdere ruggenwervels gebroken. De jongen is met een helicopter naar het ziekenhuis in Salzburg gebracht.

    groetjes rene

  • Skimiepie

    Ta, t lijkt me vergelijkbaar met tubing. Maar blijkbaar hebben ze niet de goede piste uitgezocht? Knap k.. Euh vervelend!

  • ronaldski

    Tubing wordt meestal op een stuk piste gedaan dat daarvoor geschikt is. Op eigen houtje met een band of opblaasboot ergens vanaf denderen lijkt mij niet zo'n goed idee, tenzij de helling overzichtelijk en niet zo steil is. De jongens hebben hebben het vast behoorlijk onderschat. Het is te hopen dat alles weer goed komt.

  • sc

    jeugd en domme dingen. klinkt leuk en is het wrs. ook totdat het fout gaat.

    Te weinig informatie in artikel maar hoe krijg je zo'n boot ongezien boven?

    En als de piste open was is het een geluk dat er geen onschuldigen geraakt/gewond zijn geraakt.

  • JW

    De slotregel “Waar anderen stoppen, gaan wij verder” klinkt in dit verband toch wat overmoedig ;)