daar gaan we weer, gipsvluchten

  • rene

    bron nu.nl

    Eerste gipsvlucht woensdag op Rotterdam Airport

    Uitgegeven: 23 december 2008 16:44

    Laatst gewijzigd: 23 december 2008 17:28

    ROTTERDAM - De eerste groep onfortuinlijke wintersporters keert woensdag terug uit Oostenrijk. De eerste gipsvlucht van dit wintersportseizoen landt naar verwachting rond het middaguur op Rotterdam Airport. Dat heeft een woordvoerster van de luchthaven dinsdag laten weten.

    Het is tot het laatste moment onduidelijk hoeveel pechvogels mee terug kunnen naar Nederland. Vooralsnog staan dertien personen geboekt. Het toestel biedt plaats aan maximaal dertig zittende passagiers.

    ''Maar als er patiënten bij zijn die moeten liggen, kunnen er als vanzelfsprekend minder mee'', aldus de woordvoerster.

    De vlucht wordt uitgevoerd door het Oostenrijkse Tyrol Air Ambulance, een maatschappij die is gespecialiseerd in medisch vervoer. ‘'Zie het als ambulances in de lucht. Zo zijn aan boord ook hart- en longbewakingsapparaten aanwezig’', aldus de zegsvrouw.

    Getraind

    ''Het personeel, onder wie ook de piloten, zijn medisch getraind en kunnen met alle omstandigheden rekening houden.''

    Rotterdam Airport verwacht dat de eerste gipsvlucht rond 11.40 uur landt. De vlucht staat eerder in het seizoen gepland dan gebruikelijk is. Dat komt volgens Rotterdam Airport doordat de kerstvakantie vroeg is begonnen. Bovendien zijn er veel wintersporters op de piste te vinden door de goede sneeuwomstandigheden.

  • kootje

    Inderdaad, daar gaan we weer. En hoeveel personen zijn er de afgelopen dagen in het verkeer en thuis beschadigd geraakt of nog erger om niks om zeep gebracht?

  • rene

    dat hoef je mij niet vertellen, kom ze dagelijks tegen met me werk. Maar ik bedoel gewoon dat ze weer gaan vliegen.

    groetjesss

  • atomic

    ***********************

    Bovendien zijn er veel wintersporters op de piste te vinden door de goede sneeuwomstandigheden.

    ************************

    Vorig jaar waren er veel ski-ongelukken vanwege gebrek aan sneeuw. Het is ook altijd wat…..

    Ik moet wel zeggen dat de zo'n terugreis met de gipsvlucht goed is georganiseerd. In 2007 werd ik door een ambulance vanuit het hotel tot naast het vliegtuig gereden en in Rotterdam stond er weer een ambulance naast het vliegtuig te wachten die me weer thuis bracht. Mijn vriendin mocht meereizen.

    Het ambulance personeel heeft eerst mij thuis 3 etage's omhoog gesjouwd en daarna zelfs onze koffers.

    Maar dit jaar ga ik weer gewoon met de bus naar huis.

  • kootje

    Hoi rene,

    Het was niet de bedoeling jou te kwetsen of zo hoor.

    Zag het grote nieuws vanochtend ook op tv en de telegraaf.

    Ze zijn er altijd als de kippen bij wanneer het over gipsvluchten, lawines e.d. gaat.

  • skiester

    ja ik heb mijn eigen theorie om dit te omzeilen: breek gewoon wat vòòr je gaat skien…. :D

  • atomic

    Maar dan mis je wel het mooie uitzicht vanuit het vliegtuig over de besneeuwde Alpen en de skyline van Rotterdam tijdens de landing.

  • Hessel

    Ik zou zeggen bel je verzekering eens, misschien mag je met een gipsvlucht heen? (die kist moet toch weer die kant op niet waar?)

    Hessel

  • Jeroen

    absoluut. Bij ons heeft de verzekering van de ANWB alles geweldig geregeld. Per taxi opgehaald bij het hotel, naar het vliegveld gereden. Vanaf Rotterdam weer per taxi naar huis gereden.. Het was waardeloos dat mijn lieve partner op dag 1 haar enkelbanden scheurde (ofzo), maar de terugreis was stukken comfortabeler dan de heenreis per bus (waar we 23 uur over gedaan hadden door verschillende pech-gevallen).

  • Ronaldski

    Ze zijn er niet als de kippen bij.

    Het staat bij journalisten die lijden aan inspiratiearmoede gewoon in hun agenda als jaarlijks terugkerend stukje. Kunnen ze al maanden van te voren schrijven, of het stukje van vorige jaren gebruiken. Ze hoeven het alleen nog vrij te geven als de gipsvlucht daadwerkelijk plaatsvindt.